Op weg naar het hart van het derde kwartaal van het winstseizoen, zou je er goed aan doen om aandelen van Google-moederbedrijf Alphabet te kopen.

 

Bernstein-analist Mark Shmulik woog vrijdag met een winstvooruitblik voor de sociale media-aandelen en verhoogde zijn koersdoelen voor Facebook (ticker: FB) van $ 285 naar $ 300, Pinterest (PINS) naar $ 41 van $ 35, Snap (SNAP) naar $ 32 vanaf $ 28, en Twitter (TWTR) tot $ 45, vanaf $ 42. Hij houdt beoordelingen voor Outperform bij op Facebook en Snap, en Market Perform-beoordelingen op Pinterest en Twitter.

 

Maar het verhaal dat Shmulik het leukst vindt, is Google. “Als je op zoek bent naar opwaarts potentieel, is het moeilijk om verder te kijken dan Google”, schrijft hij in een onderzoeksnota. “De midcapaandelen (Twitter, Snap, Pinterest) hebben het de afgelopen maanden behoorlijk goed gedaan en de ingebedde verwachtingen zijn torenhoog. Facebook zou het prima moeten doen, maar nogmaals, de verwachtingen lijken ingebed in de prijs. apple aandelen koers is verhoogd.

 

“Dat verlaat Google, de‘ internetvoorraad die achterblijft ’tijdens het herstel onderaan. Als Google de groei van de zoekopbrengsten weer positief kan ombuigen, de kloof in de omzetgroei met Facebook kan dichten en een positief momentum kan creëren op Cloud / YouTube, zou dat voldoende moeten zijn. ”

 

 

De analist merkt op dat zoeken nog steeds ongeveer 60% van de omzet van Alphabet uitmaakt, en nog steeds “het hart en de ziel van het bedrijf” en de belangrijkste focus voor investeerders blijft. “Als de zoekactie mist, doen beats elders er niet toe”, schrijft Shmulik, erop wijzend dat het management heeft gezegd dat de zoekactie jaar op jaar in juni afliep, met een bescheiden verbetering in juli. “Dat is de maat.”

 

Hij merkt op dat er vanaf de bodem enig herstel is in reisgerelateerde zoekopdrachten en dat retailgerelateerde zoekopdrachten nieuwe hoogten bereiken. “Nu Amazon consequent deelneemt aan productgerelateerde zoekopdrachten, zijn de prijzen voor het wissen van zoekwoorden meer dan 15% gestegen”, schrijft hij. “We zoeken tot 4% omhoog [voor het kwartaal] – rond de bogey.” Shmulik handhaaft zijn Outperform-rating en richtprijs van $ 1.800 op Alphabet-aandelen (GOOGL). aandelenkopen.nl heeft duidelijk informatie.

 

Voor de bredere groep, schrijft hij, “suggereert het uitzicht van 10.000 voet een voorzichtige weg vooruit”. Shmulik merkt op dat Facebook en Alphabet dit kwartaal een beetje achteruit zijn gegaan, “met regelgevende activiteiten die zwaar genoeg waren om de aandelen te wegen en verkiezingen aan de horizon.” En hij merkt op dat de midcap-namen in de groep op of nabij recordhoogtes worden verhandeld.

 

“Het is leuk om te denken dat 2021 allemaal gemakkelijke vergelijkingen zijn en dat we een grotere digitale advertentie TAM [totale adresseerbare markt] zullen hebben, maar we hebben nog steeds geen duidelijkheid over of en wanneer de inkomsten weer op het spoor van vóór Covid komen. Wat is er al geprijsd? De enige zekerheid blijft onzekerheid. ”

 

De aandelen van Alphabet zijn tijdens de recente handel 0,7% gestegen tot $ 1.565,70. De S&P 500 steeg met 0,4%.