Deze 882,1 GB aan gelekte gegevens omvatte de inhoud van meldingen, privéberichten, e-mailinhoud, PII-gegevens, authenticatietokens en links van gebruikers uit meer dan 100 landen.

 

De inbreuk vond plaats via een onbeveiligde Elasticsearch-server die gebruikers kwetsbaar kan maken voor fraude, identiteitsdiefstal, phishing-aanvallen, chantage en afpersing en overname van websiteaccounts. wat is de beste dating app op internet.

 

Persoonsgegevens van meer dan duizenden gebruikers van datingsites voor volwassenen en e-commercewebsites zijn gelekt door een hacker Volgens het rapport in vpnMentor zijn 70 websites gelekt en hebben ze allemaal dezelfde marketingsoftware gebruikt die via een e-mail is gebouwd marketingbedrijf genaamd Mailfire.


De inbreuk vond plaats via een onbeveiligde Elasticsearch-server die gebruikers kwetsbaar kan maken voor fraude, identiteitsdiefstal, phishing-aanvallen, chantage en afpersing en overname van websiteaccounts

 

De gelekte gegevens waren ongeveer 882,1 GB groot en omvatten de inhoud van meldingen, PII-gegevens, privéberichten, authenticatietokens en links en e-mailinhoud. De onthulde PII-gegevens omvatten de volledige namen van gebruikers, leeftijd, geboortedatum, e-mailadressen, locatie, IP-adressen, profielfoto’s en profielbiobeschrijvingen.

 

Volgens het vpnMentor-rapport werd het datalek op 31 augustus ontdekt en werd er op 3 september contact opgenomen met de leveranciers. Mailfire reageerde hier onmiddellijk op en beveiligde hun servers. De klanten werden de volgende dag geïnformeerd.

 

Mailfire heeft ook de volledige verantwoordelijkheid genomen voor de storing en heeft verklaard dat de getroffen bedrijven op geen enkele manier verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij de inbreuk. ervaringen suikerarrangement van gebruikers is goed.

 

Uit het onderzoek van vpnMentor bleek dat de 882,1 GB aan gelekte gegevens meer dan 370 miljoen records bevatte voor 66 miljoen individuele meldingen die gedurende 96 uur werden verzonden.

 

Gebruikers uit meer dan 100 landen zijn getroffen door deze inbreuk, waaronder die uit Afghanistan, Australië, België, Canada, Estland, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Israël, Japan, Kenia, Nieuw-Zeeland, Portugal, Qatar, Rusland, Singapore, VK en de Verenigde Staten.

 

Lees ook: Intel gehackt, 20 GB aan vertrouwelijke, intellectuele gegevens gelekt door anonieme hacker

 

vpnMentor ontdekte door hun onderzoek dat veel van de bedrijven die eigenaar waren van websites die ze op de server vonden, “gevestigd waren op notoir geheime‘ offshore ’locaties, zoals de Britse Maagdeneilanden, Gibraltar en Nevada, VS.” Deze specifieke sites bleken ook nepaccounts, duistere aanmeldingspraktijken, chatbots enz. Te hebben.

 

“Op basis van de bevindingen die hierboven zijn uiteengezet, zijn we van mening dat sommige van de websites die tijdens dit datalek zijn blootgesteld, voornamelijk zijn opgezet om mannen op te lichten met catfishing en andere vormen van fraude”, schreef vpnMentor in zijn rapport.