Binnenkort komt er een nieuwe creditcard op de markt, en deze overtreedt enkele regels die creditcarduitgevers al decennia naleven. De X1 Card, die momenteel een wachtlijst heeft, biedt consumenten de kans om een ​​kredietlimiet te krijgen op basis van hun inkomen, niet hun kredietscore. De kenmerken van de kaart, waarvan er vele op zichzelf al indrukwekkend zijn, zouden het een uitstekende optie kunnen maken voor jonge professionals met een hoog inkomen die nog geen kredietgeschiedenis hebben opgebouwd. express card is veel gebruikt.


 

De X1 Card biedt kredietlimieten tot vijf keer die van traditionele creditcards, op basis van uw inkomen.

Het gebruikt ook slechts een zachte vraag wanneer u zich aanmeldt, wat geen invloed heeft op uw kredietscore.

Het beloningspercentage is moeilijk te verslaan, maar de inwisselingsopties zijn beperkt.

De kaart is licht van kosten en heeft een ondergemiddelde rentevoet.

Wat u moet weten over de X1-kaart

Ongeacht hoe uw kredietscore eruitziet, de X1-kaart biedt enkele opvallende voordelen en functies, waardoor het gemakkelijk een top-of-wallet-kaart kan worden. Dit is wat u moet weten.

 

 

Richt zich meer op inkomen dan op krediet

De uitgevende bank van X1 voert een kredietcontrole uit wanneer u zich aanmeldt, maar het zal geen moeilijke vraag zijn zoals de meeste kaartuitgevers, dus het haalt geen punten van uw kredietscore.

 

Als u wordt goedgekeurd, wordt uw kredietlimiet gebaseerd op uw inkomen in plaats van op uw kredietwaardigheid, en zal deze maximaal vijf keer zo hoog zijn als wat traditionele kaarten u zouden kunnen bieden. Bovendien krijgt u automatisch kredietlimietverhogingen naarmate uw inkomen stijgt.

 

Dit betekent dat als u niet de kans heeft gehad om krediet op te bouwen of als u in het verleden een paar kleine misstappen heeft gemaakt, u niet wordt gestraft met een kleine kredietlimiet. creditcard online regelen.

 

Biedt indrukwekkende beloningspercentages en functies

Iedereen die in aanmerking komt voor de X1 Card, verdient een vast bedrag van 2 punten per dollar bij elke aankoop die ze doen. Als u echter meer dan $ 15.000 in een jaar uitgeeft, krijgt u een stijging van 3 punten voor elke dollar die u gedurende het jaar uitgeeft. Verwijs een vriend en voor iedereen die de kaart krijgt, verdient u gedurende 30 dagen 4 punten per dollar.

 

De gouden standaard op dit moment voor beloningskaarten met een vast tarief zonder jaarlijkse vergoeding is een beloningspercentage van 2%, dus zelfs als u de bonustarieven nooit verdient, zult u het goed doen.

 

 

Het enige nadeel is wat je kunt doen met die punten, en dat is niet veel vergeleken met sommige concurrerende kaarten. In wezen kun je je beloningen voor afschriftkredieten inwisselen voor aankopen bij 40 retailers, waaronder Airbnb, Etsy, Nike en Wayfair. Punten zijn minimaal 1 cent per stuk waard, maar kunnen bij sommige winkeliers tot 2 cent per stuk waard zijn.

 

Andere kenmerken zijn:

 

Automatisch aflopende virtuele kaarten die u kunt gebruiken voor gratis proefversies

Virtuele kaarten voor eenmalig gebruik die u kunt gebruiken om identiteitsdiefstal te voorkomen

De mogelijkheid om abonnementsbetalingen met slechts één klik te annuleren

De mogelijkheid om bonnen aan aankopen toe te voegen

Directe meldingen over terugbetalingen

Roestvrijstalen kaartontwerp

Rekent lagere rentetarieven en kosten aan

De APR van de X1 Card kan variëren van 12,9% tot 19,9% variabel, en de uwe wordt gebaseerd op uw kredietprofiel. Het mediane rentepercentage van de creditcards in de kaartdatabase van Investopedia bedraagt ​​momenteel 19,49%.

 

De kaart berekent ook geen jaarlijkse kosten, geen buitenlandse transactiekosten en geen late kosten. De overboekingskosten van het saldo zijn ook iets lager dan de industriestandaard.

 

Consumenten moeten er echter rekening mee houden dat een creditcard met lage kosten u nog steeds geld kan kosten met zijn APR. Om rentekosten te voorkomen, is het slim om uw factuur elke maand op tijd en volledig te betalen.

 

Sommige details blijven onduidelijk

X1 maakt de bank die de kaart heeft uitgegeven nog niet bekend, dus het is moeilijk in te schatten wat je kunt verwachten in termen van klantervaring en tevredenheid.

 

Hoewel het vermeldt dat de hogere limieten uw kredietscore kunnen helpen verhogen door uw kredietgebruik te verlagen, is het niet duidelijk of de uitgever van de kaart uw accountactiviteit zal rapporteren aan alle drie de nationale kredietbureaus of slechts een of twee van hen.

 

De kaart is beschikbaar in de winter, maar X1 heeft nog geen datum gespecificeerd. Als u zich echter op de wachtlijst op de kaartwebsite aanmeldt, krijgt u een melding wanneer deze klaar is. U kunt ook hoger op de wachtlijst komen als u uw alma mater of werkgever deelt, of als u een vriend uitnodigt.

 

Het op inkomen gebaseerde model kan riskant zijn

X1 noemt het huidige kredietscoresysteem “archaïsch”, maar het helemaal overslaan bij kredietlimietbeslissingen kan problemen opleveren voor het bedrijf en zijn creditcardgebruikers.

 

Het inkomensniveau van een persoon is geen indicator van hoe goed hij zijn schulden beheert, en daarom wordt het niet opgenomen in uw kredietscore. Het is dus mogelijk voor kaarthouders om een ​​groot saldo op te bouwen – tot vijf keer groter dan met een traditionele kaart – en moeite te hebben om het af te betalen. Het zou de zaken nog uitdagender kunnen maken als een kaarthouder met een hoog inkomen met een enorme limiet zijn inkomen verliest bij een ontslag.

 

Creditcardprogramma’s hebben een aanzienlijke oplossinged kosten en moet een grote schaal bereiken om winstgevend te zijn. Door meer blootstelling aan kredietverliezen toe te voegen via hogere limieten en ook een extra groot beloningsprogramma aan te bieden, gokt deze kaart erop dat de risico’s hun vruchten afwerpen.

 

Concurreer zonder risico met $ 100.000 aan virtueel geld

Stel uw handelsvaardigheden op de proef met onze GRATIS Aandelensimulator. Concurreer met duizenden Investopedia-handelaren en handel naar de top! Dien transacties in een virtuele omgeving in voordat u uw eigen geld riskeert. Oefen handelsstrategieën zodat wanneer u klaar bent om de echte markt te betreden, u de oefening heeft gehad die u nodig heeft. Probeer onze Stock Simulator vandaag nog >>